L’Ateneu Popular la Flor de Maig ha obert una campanya de micromecenatge per recollir fons i donar un impuls a aquest espai autogestionat. L’objectiu és reunir 7.000 euros a través de les aportacions dels ciutadans.
Segons han explicat des de La Flor de Maig a betevé, l’objectiu principal és renovar la imatge digital de l’ateneu popular. Si finalment s’aconsegueix la quantitat prevista, 2.000 euros es destinaran a fer una pàgina web nova, més funcional i en què es pugui incorporar una agenda amb les activitats programades. Expliquen que el web que hi ha actualment “està molt antiquat”. Aquesta quantitat de diners també servirà per millorar els seus perfils a les xarxes socials.
Incorporació de mobiliari nou
La Flor de Maig va viure una reforma integral, amb una adequació del local i una reforma de la façana de l’edifici històric. Tot i això, no se n’ha renovat el mobiliari interior. Part dels diners recaptats aniran destinats a comprar taules, cadires, armaris i altres elements que facilitin l’estada en aquest local. Per últim, les donacions dels usuaris a través de la plataforma de micromecenatge Goteo també serviran per pagar les comissions de la campanya de micromecenatge i les recompenses als cofinançadors. Veïns i entitats del barri i de la ciutat han facilitat material per a aquestes recompenses.
La campanya de micromecenatge s’ha engegat aquest divendres, coincidint amb l’inici de la Festa Major del Poblenou.
Funcionar “a ple rendiment”
L’objectiu de la iniciativa és que La Flor de Maig funcioni aviat “a ple rendiment”. Actualment ja s’hi fan activitats però des de l’Ateneu Popular apunten que encara hi ha alguns elements que impedeixen que el local pugui desenvolupar la seva tasca amb normalitat. betevé ha pogut saber que a mitjan octubre es farà la inauguració oficial de la nova Flor de Maig.
L’Ateneu Popular la Flor de Maig és un espai autogestionat que acull entitats socials i culturals del Poblenou. Treballa per la transformació social, la sobirania alimentària, el feminisme, la cultura popular, el cooperativisme i el repartiment del treball i la riquesa.
Història recent de l’edifici La Flor de Maig
Fins al 2012, l’Ajuntament pagava un lloguer per tenir l’edifici de La Flor de Maig. L’immoble va passar de 2.700 euros a 4.500 i el consistori va informar que no podria assumir-ne la despesa. Gairebé cinc mesos després, veïns i entitats el van ocupar. Aleshores, l’edifici va iniciar una nova etapa i els veïns van inaugurar l’espai nou. No va ser fins al 2014 quan l’Ajuntament va comunicar la compra de l’immoble i que el cediria per a un model de gestió veïnal.