quiosc modernista font fargues bar gestió

Fa gairebé un mes que es va inaugurar la remodelació de la plaça de la Font d’en Fargues i el veïnat ja està fent un ús intensiu d’aquest espai, que inclou zona de pícnic, àrea de jocs infantils i pistes de petanca. De moment però, continua tancat l’accés a la font i al conjunt modernista, que inclou la planta envasadora d’aigua i el quiosc de begudes. I és que l’Ajuntament no vol obrir aquesta zona fins que entri en funcionament el servei de bar de la guingueta, la gestió del qual encara està pendent de licitació.

Al darrer consell de barri, la gerent del districte d’Horta-Guinardó, Elena Amat, va explicar que “a l’abril concretarem la data de publicació del concurs per a la seva gestió, que depèn de Parcs i Jardins”. Segons Amat, en el plec de condicions tindrà molt de pes la proposta que inclogui un horari d’obertura el més ampli possible. “Volem que el quiosc obri cada dia, al matí i a la tarda, que no sigui només de cap de setmana”, va remarcar la gerent. El motiu principal és que l’empresa gestora, a banda d‘oferir menjar i begudes, haurà de ser un agent dinamitzador de l’activitat a la plaça i evitar així els mals usos i el vandalisme que ha patit històricament l’espai.

Demanen fer un gran mural

Durant el consell de barri de la Font d’en Fargues també es va parlar de la possibilitat de pintar un gran mural a un dels murs de contenció que hi ha a la plaça, a tocar del quiosc. De moment ja hi ha alguna proposta sobre la taula i el districte ha assegurat que posarà totes les facilitats i que el tràmit s’aprovarà ràpid. Montserrat Font, responsable del taller artístic La Nau, es va oferir per dur-lo a terme, amb la col·laboració del veïnat. De fet els darrers anys ja han pintat diversos murals al barri d’Horta i entorns, com el que van fer per celebrar el 150è aniversari del naixement del pintor modernista Ramon Casas.