La comunitat catòlica alemanya busca parròquia on poder continuar oferint les seves misses i tenir un espai amb els feligresos. Fins ara, això ho feien a l’església de Sant Raimon de Penyafort, que pertany a les Dominiques de l’Ensenyament. Arran de la finalització de l’acord amb aquesta congregació, busquen lloc de culte. L’Arquebisbat els n’ha ofert un d’alternatiu però és provisional.

L’església de Sant Raimon de Penyafort tindrà nous usos

D’aquí a poques setmanes l’església de Sant Raimon de Penyafort oferirà un espectacle audiovisual sobre el Gènesi. Per a les monges dominiques és una oportunitat per obrir l’església al barri, ja que ara està sempre tancada, explica la seva priora Maite Millat. La priora afegeix que també hi faran actes de caràcter intern.

Per a la parròquia catòlica alemanya ha estat una galleda d’aigua freda perquè feia nou anys que hi celebraven les misses i no s’ho han vist a venir. Birgit Blumenstock, presidenta consell parròquia alemanya, tem que això els pugui afectar amb la pèrdua de feligresos.

Les necessitats d’una parròquia dispersa pel territori

El mossèn Stephan Gras, rector de la parròquia catòlica de parla alemanya a Barcelona, explica que és una comunitat dispersa per això per ells és important disposar d’un espai de reunió per enfortir la comunitat. A les misses hi assisteixen regularment de 50 a 100 persones, i tenen 22 joves preparant-se per a la primera comunió i 12 per a la confirmació. Per això aspiraven a quedar-se fins al final del curs.

La parròquia de Sant Ferran no els convenç

Des de l’Arquebisbat els han facilitat la parròquia de Sant Ferran, prop de la la plaça d’Espanya, que fa dos anys que estava tancada. El mossèn Gras assegura que aquesta és una solució provisional i que els agradaria tenir una solució definitiva per no haver d’afrontar més trasllats.

Anem a un centre que ha d’anar a terra. Esperem que tan aviat com sigui possible hi hagi una solució definitiva.”
mossèn Stephan Gras, rector de la parròquia catòlica de parla alemanya a Barcelona

Des de l’Arquebisbat asseguren que no es quedaran sense lloc per organitzar l’activitat celebrativa i les trobades de la comunitat.