Foto: Pol Solà (ACN)

(ACN) Un company de feina de David Caminada, periodista de l’Ajuntament de Barcelona que va morir apunyalat el gener del 2020, ha explicat aquest dimarts al judici que l’agressor no semblava afectat per les drogues ni l’alcohol, estava molt agressiu i movia amb molta agilitat un ganivet que duia a les mans. A més, ha dit que l’atacant duia un casc de moto posat però era alt i corpulent, i en cap moment el va perdre de vista des de l’atac fins a la seva detenció a la plaça de Sant Jaume, que no li va poder veure bé la cara i que va pronunciar unes paraules que no va entendre en algun idioma que no era ni català ni castellà.

Quan li ha preguntat l’advocada defensora, el testimoni ha dit que no li semblava que l’atacant anés begut o drogat, perquè es movia amb agilitat i brandava el ganivet contra els vianants amb certa destresa, a més d’estar molt agressiu. Un company de Caminada va anar a ajudar-lo i l’agressor li va fer talls en una mà abans de ser reduït per un grup de policies.

El testimoni ho ha dit en la segona jornada del judici amb jurat a l’Audiència de Barcelona contra l’acusat de matar Caminada i dues persones més en tres punts diferents de Ciutat Vella i en menys d’una hora, a més de cometre robatoris.

L’acusat va deixar un reguitzell d’agressions en la seva fugida

Segons el ministeri fiscal la primera de les agressions es va produir cap a les tres de la tarda del 20 de gener del 2020. L’acusat va agredir la primera víctima al domicili d’aquesta, al carrer Portal Nou, al Born, amb nombrosos cops, i li va causar 254 ferides amb una arma blanca, no localitzada, per tot el cos i li va lligar una bossa de plàstic al coll. Acte seguit va cremar el domicili calant foc en un dels dormitoris i al menjador, i va marxar amb les claus del pis i d’una moto i unes joies. Per fugir es va despenjar pels balcons fins al carrer.

Diversos testimonis han explicat que mentre es despenjava pels balcons va agredir un veí que pretenia ajudar-lo des d’un balcó inferior, i també va llançar una bicicleta al carrer amb què va acabar fugint. La fiscalia assegura que, ja al carrer, va recórrer el Born i va abordar una veïna que era en un portal. La va colpejar continuadament i li va prémer el coll amb força. A causa dels traumatismes al cap i l’asfíxia, la dona va morir. L’home va endur-se la cartera, el telèfon mòbil, les ulleres, el rellotge i les claus.

Poc després va robar una moto i va agredir el motorista, que era un repartidor, segons ha explicat una testimoni que ho va veure. Al cap de poc va abandonar la moto i va entrar en un comerç amb un ganivet de grans dimensions. Va exigir els diners, però els propietaris s’hi van resistir i l’home va fugir cap a la zona de la plaça de Sant Jaume.

Va ser aleshores quan, cap a les quatre de la tarda, va abordar el periodista David Caminada, que duia una bossa i acabava de sortir del seu lloc de feina, al carrer del Paradís, juntament amb altres companys. L’assaltant li va voler prendre la bossa mentre li ensenyava una arma blanca no localitzada. Davant la resistència de la víctima, li va clavar l’arma dos cops al tòrax, cosa que li va provocar la mort a l’hospital dos dies després.