Foto: TSJC

(EFE) La fiscalia demana una condemna de 95 anys de presó per a l’home que el gener del 2020 va matar presumptament tres persones, en menys d’una hora, en un recorregut sagnant pel districte barceloní de Ciutat Vella en què, a més a més, va deixar dos ferits, va intentar atracar una botiga i va robar una moto. L’acusació particular demana la presó permanent revisable.

Un jurat popular ha començat a jutjar aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona J. M. B., a qui la fiscalia acusa de tres delictes d’assassinat, incendi, tres robatoris amb violència, robatoris intentats amb intimidació i violència i lesions.

Incendi i assassinat al carrer del Portal Nou

L’acusat, que va ser detingut instants després de cometre els crims i es troba des de llavors en presó preventiva, va iniciar a les tres de la tarda del 20 gener els delictes, en assassinar un home al seu pis del carrer del Portal Nou a ganivetades i asfixiar-lo amb una bossa de plàstic.

Segons manté la fiscalia, després de perpetrar el crim, l’acusat, que llavors tenia 29 anys, va calar foc a l’habitatge de la víctima, es va quedar les claus del pis i de la seva motocicleta i va abandonar el pis, despenjant-se pel balcó fins a arribar al carrer.

Segona víctima: una veïna al carrer de l’Arc de Sant Vicenç

El processat va deambular durant un quart d’hora pels carrers del Raval fins que va entrar en un portal del carrer de l’Arc de Sant Vicenç, on va abordar una de les veïnes de l’immoble, a la qual suposadament va causar la mort i li va donar cops al cap mentre l’escanyava.

Després es va apoderar de la seva cartera, el telèfon mòbil, les ulleres, el rellotge i les claus i va fugir del lloc, afegeix l’escrit del ministeri públic.

Un cop novament al carrer, cap a les 15.45 hores, es va dirigir cap a un home que conduïa amb la seva moto pel barri i el va colpejar fins a aconseguir treure’l del vehicle, per posteriorment pujar-hi i fugir. Amb la moto robada, es va desplaçar fins a les portes d’un comerç proper que va intentar atracar, armat amb un ganivet de grans dimensions, encara que sense aconseguir-ho, atès que els responsables del local es van resistir a lliurar-li els diners que el processat els reclamava.

Apunyalament a un treballador de l’Ajuntament

En no poder consumar l’assalt, el processat va abandonar el lloc i va anar a la plaça de Sant Jaume, on va abordar un treballador de l’Ajuntament de Barcelona, a qui presumptament va intentar arrabassar la bossa que portava, amenaçant-lo amb una arma blanca.

Com que es resistia al robatori, afegeix la fiscalia, el processat li va clavar suposadament dues punyalades al tòrax que li van provocar la mort dos dies després, i també va ferir un company de feina de la víctima que va intentar evitar l’agressió i a qui va causar lesions a la mà.

Agents de la Guàrdia Urbana presents a la plaça de Sant Jaume van detenir llavors el presumpte assassí, que va ingressar en presó preventiva després de passar a disposició judicial. A més de les penes de presó, la fiscalia sol·licita que es condemni el processat a pagar 1,7 milions d’euros en indemnitzacions als familiars de les víctimes.

Mor el treballador de l’Ajuntament apunyalat a prop de la plaça de Sant Jaume
L’home havia ingressat en estat crític a l’Hospital Clínic