Tensió a la plaça de la Trinitat davant d’una caseta ocupada des de fa sis mesos per quatre menors no acompanyats, segons els veïns. Cap a les 18 h, unes 200 persones s’hi han concentrat per protestar per la situació d’inseguretat que, diuen, pateix el barri. Asseguren que fa temps que han augmentat els robatoris amb violència per parts dels menors i diuen que continuaran manifestant-se fins que els joves deixin el barri.

Tot el contrari opina la Xarxa de Suport Mutu de Trinitat, que titlla de xenòfobs els concentrats. Precisament, membres de l’entitat i d’altres associacions veïnals de Sant Andreu i Nou Barris, assabentats de la manifestació, s’han presentat a la plaça per donar suport als menors i han intentat pacificar els manifestants, però han denunciat que aquests els han increpat i fins i tot els han intentat agredir.

En aquest punt, i davant de l’escalada de tensió, un dispositiu d’antiavalots dels Mossos hi ha intervingut per buidar la plaça. Després han demanat als veïns que donaven suport als menors que s’identifiquessin i els han fet fora de la plaça, però no han fet el mateix amb el grup del signe contrari. Aquesta és la versió que han explicat membres de la Xarxa de Suport Mutu de Trinitat, que han afegit que els Mossos han argumentat que la seva era una contramanifestació.

La policia catalana ha explicat a betevé que la manifestació no havia estat comunicada i que s’ha generat tensió entre dos grups.