(ACN/redacció) L’Hospital del Mar de Barcelona ha posat en marxa tallers de ioga en cadira per millorar l’estat anímic i físic dels pacients oncològics. Cada cop més evidències científiques demostren els beneficis d’aquesta pràctica i ara s’està incorporant als hospitals com a eina de suport per als pacients. Aquest mes de febrer hi haurà tres sessions els dies 14, 21 i 28, que tindran continuïtat al llarg de l’any.

L’Hospital del Mar segueix així la línia de centres referents com la Clínica Mayo i el Memorial Sloan Kettering Cancer Center. El cap del Servei d’Oncologia Mèdica del centre, Joan Albanell, ha destacat que els pacients han rebut la iniciativa amb positivitat. “L’experiència dels pacients és sempre favorable cap a aquestes iniciatives tant a la dimensió mental com a la física”, ha afegit. També ha apuntat que “el ioga pot millorar l’estat d’ànim i la qualitat de vida dels pacients i reduir o revertir símptomes o seqüeles físiques de la malaltia“.

Dins del programa Un respir al càncer

El taller de ioga en cadira s’emmarca en el programa Un respir al càncer i està adreçat a pacients i cuidadors oncològics, una iniciativa de l’Hospital del Mar i de la Fundació Amics de l’Hospital del Mar. El projecte busca posar-los a l’abast les eines per millorar el benestar físic, emocional i social. El programa també treballa aspectes com l’alimentació saludable i les ajudes socials.

El Domum MAR, un refugi emocional

Les activitats es realitzen al Domum MAR, un espai pensat, dissenyat i construït per a les persones en procés oncològic. Es tracta d’un refugi emocional per als pacients que reben tractament a l’hospital. L’entorn ofereix experiències reparadores i es té cura de les persones amb un interiorisme cuidat així com el diàleg de l’art amb la salut.