Desenes de veïns de la Teixonera es mobilitzen cada setmana per demanar que no es tanqui l’última oficina bancària que queda al barri. Es tracta d’una sucursal de La Caixa situada a la confluència del carrer de Fastenrath amb el d’Arenys. La clausura, prevista per a l’1 de gener, obligarà els clients a desplaçar-se a altres bancs situats al Carmel o a Sant Genís dels Agudells. Això suposarà haver de fer un trajecte de gairebé un quilòmetre per carrers amb desnivell o haver de creuar la ronda de Dalt, un inconvenient per a gent gran del barri amb problemes de mobilitat.

“No al tancament, solidaritat amb la gent gran” és un dels missatges que es poden llegir als cartells de la manifestació davant d’aquesta oficina bancària. Des de principis de novembre, veïns de la Teixonera s’hi concentren un cop per setmana. Segons Montserrat Duati, promotora de la protesta, “hi ha molta gent amb cadira de rodes o crosses a qui serà impossible anar fins a Sant Genís”.

Tancament progressiu d’oficines bancàries

En els darrers anys la Teixonera ha passat de tenir cinc oficines bancàries a només una. El veïnat es queixa que un barri amb 12.000 habitants, molts d’edat avançada, no pot prescindir d’aquest servei. La digitalització de la banca ha provocat que molts demanin ajuda per treure diners o fer transferències. “Hi ha persones que ens demanen que els acompanyem a fer gestions al caixer automàtic ja que no poden fer-ho elles soles”, corrobora Lluís Cairell, de l’Associació de Veïns de la Taxonera.

Manifestació davant darrera oficina banc Teixonera

També es queixen alguns comerciants de la zona. “Quan hàgim de buscar canvi o fer una gestió presencial haurem de marxar fora”, denuncia Mònica Garcia, farmacèutica. De moment, els afectats han enviat 600 firmes a l’oficina central de La Caixa per demanar que no es tanqui la sucursal de la Teixonera.

L’entitat assegura que tampoc no hi mantindrà el caixer automàtic i que derivarà els clients a la sucursal de Sant Genís dels Agudells, al carrer de Judea. Es tracta d’una oficina que s’està reformant i ampliant. Es preveu que obri a finals d’any en horari de matí i tarda. Tindrà cinc caixers automàtics, tres dels quals seran a l’exterior, i dues persones especialitzades en atenció a la gent gran.