El govern municipal ha decidit invertir 300.000 euros provinents de les estades turístiques en el projecte d’obertura d’un vial per a vianants que travessarà el Recinte Modernista de Sant Pau des del carrer de Cartagena fins al carrer de Sant Quintí. D’aquesta manera els veïns no hauran de rodejar l’antic hospital que ocupa una gran illa de 13,5 hectàrees, l’equivalent a nou de l’Eixample. La Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau finançarà la resta de l’obra, que s’eleva a un milió d’euros. Els treballs començaran a principis del 2019.

mapa vial que travessa recinte modernista Sant Pau

L’Ajuntament adequarà l’entrada del carrer de Sant Quintí

L’obra promoguda per l’Ajuntament se centrarà a pavimentar l’àrea més propera a l’entrada del carrer de Sant Quintí. Aquí hi haurà més arbrat i vegetació. L’enllumenat també es millorarà i s’hi instal·larà una senyalització nova. L’accés es tancarà al públic de nit i, per tant, quan es faci fosc els veïns no podran travessar l’espai. Aquesta és una mesura que servirà per garantir la seguretat i els usos de l’espai modernista.

Els entorns del campus universitari s’ompliran de verd

La Fundació Privada de l’Hospital té previst millorar l’espai del davant del Campus Universitari UAB-EUI. Es vol convertir aquesta zona en una àrea per a vianants on predomini el verd i amb restaurants amb terrasses que s’espera que freqüentin especialment els universitaris, però també els veïns.

El Guinardó i el Baix Guinardó, més a prop

El nou pas vol trencar la barrera física que suposa el recinte per als veïns del Guinardó i el Baix Guinardó. L’obertura d’un carrer per l’interior millorarà la connexió dels dos barris i els aproparà. A més, es pretén dinamitzar comercialment aquestes dues zones per l’anada i vinguda de veïns d’un cantó a l’altre. Amb el nou vial es farà realitat una vella demanda dels residents de la zona.

Carrer de Cartagena