Les obres per ampliar les voreres dels carrers de Viladomat i Aldana, al davant de les escoles Ferran Sunyer i Sagrat Cor, es faran durant el mes d’agost i estaran a punt quan comenci el curs escolar. La intenció és pacificar els entorns dels centres escolars amb una solució que es va començar a aplicar a l’Esquerra de l’Eixample l’any passat com a prova pilot.

Més trànsit pel carrer de Viladomat

En el cas de l’Escola Ferran Sunyer, les famílies dels alumnes valoren el gest, però esperaven una actuació més contundent. Argumenten que, amb la pacificació que s’ha de fer al carrer del Comte Borrell, Viladomat haurà d’absorbir més trànsit. I això, asseguren, perjudicarà els estudiants, sobretot perquè el 50 % de les aules donen a aquest carrer. “En aquest tram concretament, a més, han posat una parada d’autobús davant de l’escola”, explica Mar Trallero, de l’AMPA de l’escola, “i això comporta per a l’escola més soroll i més contaminació dels cotxes i autobusos”.

Millores a l’accés pel passatge de Pere Calders

Les famílies reclamen també que s’arregli l’altre accés al centre: el que està situat al passatge de Pere Calders. Diuen que és el més utilitzat pels alumnes, que també el fan servir com a zona de joc, i que ara és ple de terrasses de bars i restaurants. Trallero diu que “els tendals, les taules i les cadires, moltes vegades, impedeixen l’entrada o la sortida o les dificulten” i que, per això, demanen “uns espais més verds, més lliures de càrregues i descàrregues i de terrasses”.