Ja han sortit a la llum les primeres imatges virtuals de la futura Escola la Maquinista. Després d’una dècada en barracons i un avantprojecte d’escola definitiva fallit, ara la comunitat educativa es pot fer una idea de l’edifici que està previst inaugurar el setembre de l’any 2020. De fet, en el disseny de l’equipament hi han participat tant el claustre com les famílies.

Dos edificis diferents

Les instal·lacions estaran dividides en dos blocs: un per a les aules d’infantil i primària i un segon on s’ubicaran el menjador i el gimnàs, entre altres espais. Al cap i a la fi, les famílies buscaven unes instal·lacions adequades al projecte educatiu del centre: “Nosaltres no volíem la clàssica escola que té una biblioteca, una sala d’ordinadors…; el que volem és sobretot que tingui espais polivalents que es puguin fer servir en diferents moments i per diferents quantitats de nens”, explica des de l’AMPA Berta Novella.

El calendari

Si bé el Consorci d’Educació de Barcelona assegura que l’edifici s’inaugurarà el setembre del 2020, les famílies no es refien del calendari. El motiu? Ja acumulen una dècada en barracons i un avantprojecte fallit. “Sempre estem alerta, perquè tot això, com hem dit altres vegades, ja ho hem viscut abans”, recorda Novella. Si més no, admet que potser ara tenen més confiança en els terminis establerts.

El primer objectiu, però, serà poder començar el curs vinent als mòduls prefabricats nous. Precisament s’han ubicat en un altre espai situat al carrer de Fernando Pessoa, amb l’objectiu de deixar lliure el solar on s’ha d’aixecar l’edifici definitiu.