Les entitats que integren la Taula per la Democràcia han condemnat la contundència de les actuacions dels cossos de seguretat de l’Estat. Per això han convocat per dimarts, dia 3, una aturada general i per aquest dilluns a les 12 h una concentració davant dels ajuntaments i els centres de treball. A Barcelona, també es farà una concentració a la plaça de la Universitat.

La Taula per la Democràcia acusa la Policia Nacional i la Guàrdia Civil de desallotjar violentament milers de persones aplegades als col·legis de Catalunya i de requisar el material per la votació, fets que qualifica d’inadmissibles. A més, assegura que són “una violació dels drets civils i polítics i de la convivència de la societat catalana”.

Per protestar, han convocat la ciutadania a concentrar-se davant de tots els centres de treball i davant dels ajuntaments de tot Catalunya el dia 2. A més, han anunciat una manifestació a la plaça de la Universitat a les 12 del matí. També fan una crida per “aturar el país” el proper dimarts, dia 3, amb una aturada general de país.

Les entitats han expressat la seva solidaritat i efecte a totes les persones ferides i han demanat a les forces polítiques i socials de l’Estat Espanyol i d’Europa que garanteixin els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania.