L’afluència a l’Escola Industrial ha estat molt alta durant tot el matí i ha afluixat lleugerament al migdia, tot i que no ha parat d’arribar gent que volia votar. A les 8 h del matí han arribat les urnes flanquejades per voluntaris  acompanyats per tota la gent que ha passat la nit dins del centre. Seguidament s’han constituït les meses amb voluntaris.

Els problemes informàtics han interromput constantment les votacions i han impedit obrir el col·legi a les 9 h. Per això, els voluntaris han demanat als assistents que posessin el mòbil en mode avió per tal de no saturar les línies. Tots els que esperen per votar poden entrar a poc a poc i molts s’han mostrat emocionats i alhora preocupats per les situacions que es vivien en altres col·legis. L’Escola Industrial és el punt de votació més gran de tot Catalunya i està format per 17 meses.

A les 11.30 h han fet acte de presència furgonetes de la Policia Nacional, que han passat pel carrer del Comte d’Urgell. En aquest moment tothom que feia cua ha sortit al pati per protegir el col·legi. S’han organitzat i han fet barricades als accessos. Finalment el cos policial ha passat de llarg i no hi ha hagut cap incidència. A la tarda, centenars de persones s’han aplegat al carrer per impedir el pas dels agents policials, en cas que hi arribessin per requisar les urnes.

A més de ciutadans, al llarg del matí han vingut ha exercir el seu dret a vot membres dels Bombers i de cossos d’emergència, que han estat rebuts amb aplaudiments. També hi ha vingut a votar Xavier Domènech, coordinador general de Catalunya en Comú, que ha demanat que tots els actors polítics es posicionin: “Estem vivint quelcom que supera la indignació”.

En el recompte final en aquest col·legi electoral la participació ha arribat als 6.455 vots. D’aquests, 5.628 han votat “sí”, el que representa el 87 %. En canvi, les altres opcions de vot —el “no”, l’abstenció i el vot nul— han estat triades per 827 persones, és a dir, el 13 % restant.