Els membres de les meses de l’Institut Infanta Isabel d’Aragó, a Sant Martí de Provençals, ha entregat totes les urnes als Mossos d’Esquadra. Ho han fet una hora abans del tancament dels col·legis electorals ja que el col·legi temia que la Policia Nacional carregués contra els votants. Els qui s’han concentrat a la plaça d’Angeleta Ferrer han aplaudit els dos agents dels Mossos que s’han endut les urnes i han clamat: “Hem votat!”

Segons els responsables d’aquest col·legi electoral de Sant Martí, amb qui ha pogut parlar betevé, l’objectiu de l’acció ha estat evitar víctimes d’una càrrega policial que s’ensumaven que seria imminent. Per això els caps de mesa han tret les urnes, suposadament plenes dels vots dipositats al llarg del dia, fora del recinte.

Les han entregades a una parella d’agents dels Mossos, que les han posades a un cotxe policial d’incògnit i se les han endutes; en aquest moment els votants han cridat “Hem votat, hem votat!” i han cantat ‘Els segadors’. Precisament per evitar cap dany personal entre els qui s’han concentrat a l’institut, s’ha demanat que tothom marxés a casa o a protegir altres punts de votació.

La mateixa operació s’ha realitzat a l’escola La Caixa al carrer d’Andrade. La gent ha vist unes furgones de la Policia Nacional al final del carrer i abans que se les enduguessin, han agafat les urnes i les han portat al davant d’una parella dels Mossos d’Esquadra. Ja s’havien recomptat els vots abans d’entregar les urnes.