Segons els responsables d’aquest col·legi electoral de Sant Martí, amb qui ha pogut parlar betevé, l’objectiu de l’acció ha estat evitar víctimes d’una càrrega policial que s’ensumaven que seria imminent. Per això els caps de mesa han tret les urnes, suposadament plenes dels vots dipositats al llarg del dia, fora del recinte.

Les han entregades a una parella d’agents dels Mossos, que les han posades a un cotxe policial d’incògnit i se les han endutes; en aquest moment els votants han cridat “Hem votat, hem votat!” i han cantat ‘Els segadors’. Precisament per evitar cap dany personal entre els qui s’han concentrat a l’institut, s’ha demanat que tothom marxés a casa o a protegir altres punts de votació.

La mateixa operació s’ha realitzat a l’escola La Caixa al carrer d’Andrade. La gent ha vist unes furgones de la Policia Nacional al final del carrer i abans que se les enduguessin, han agafat les urnes i les han portat al davant d’una parella dels Mossos d’Esquadra. Ja s’havien recomptat els vots abans d’entregar les urnes.