Amb aquesta iniciativa, el districte busca generar “bones pràctiques” del teixit associatiu relacionades amb l’atenció a les persones. Un dels objectius de la taula és el de fer el seguiment del Pla d’Inclusió Social 2012-2015 que ha posat en marxa l’Ajuntament de Barcelona, des d’on s’aborden les necessitats dels col·lectius amb risc d’exclusió social, com ara les persones sense sostre, els nouvinguts, o les dones i infants víctimes de maltractaments.

La previsió és que la taula es constitueixi durant el segon semestre de l’any i les comissions puguin iniciar-se al llarg del tercer trimestre de 2013. Podran formar part de la taula els actuals membres de la comissió de serveis socials del districte, així com representants veïnals, associacions de comerciants, entitats del tercer sector i altres que vulguin involucrar-se en aquest tema.

La regidora de Gràcia, Maite Fandos, assegura que l’espai servirà perquè les entitats que fan accions encaminades a lluitar contra la crisi tinguin un lloc on posar en comú el que estan fent. “Hem de treballar plegats per tal que les necessitats no esdevinguin més àmplies i sobretot no es cronifiquin.” La iniciativa es presenta aquest dijous al plenari de Gràcia.

La mesura arriba dies després que l’Ajuntament de Barcelona es plantegi coordinar les accions aïllades per donar menjar a persones en risc d’exclusió. Arran de l’aparició en els darrers dies de cues de persones que recollien menjar a la Rambla de Canaletes, l’administració voldria reconduir aquestes mostres de solidaritat en accions més coordinades.