Les accions de pressió pública que planteja la plataforma consisteixen a apropar-se als barris dels representants polítics i concentrar-se pacíficament davant de casa seva per tal que coneguin de primera mà, diuen, el drama que estan vivint moltes famílies d’aquest país. Perquè així sigui, els membres de la plataforma han repartit postals per tal que les persones afectades puguin escriure la seva història i la puguin enviar directament a les cases dels polítics. L’objectiu de l’acció, segons la PAH, és assenyalar als representants que no s’han pronunciat respecte de la ILP que ha plantejat l’entitat o bé que directament la rebutgen. A més, l’entitat assegura que els polítics no han volgut conèixer la realitat de les persones afectades i que per això, diuen, han començat aquest tipus d’accions de pressió pública.

La primera manifestació de pressió pública d’aquest dimecres es produeix el mateix dia que les xifres dels desnonaments són tema de debat a la sessió de control al Congrés, i després que la plataforma hagi difós un vídeo a la xarxa per demanar als polítics que escoltin la veu dels afectats abans de posicionar-se sobre la ILP de la dació en pagament.

Aquest divendres, dia 15, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca reprendrà l’acció de pressió que ha hagut d’ajornar aquest dimecres a causa de la pluja.