La neteja dels barris, emmarcada en la campanya “Dissabte fem el barri a fons”, es produirà cada dissabte a quatre barris d’un total de 26, pels quals es passarà cada quatre o vuit setmanes. Les quatre grans àrees d’actuació seran el grup dels districtes de Ciutat Vella, Eixample i Gràcia, el grup de Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià – Sant Gervasi, el d’Horta-Guinardó i Nou Barris, i finalment els districtes de Sant Andreu i Sant Martí. De les actuacions que s’hi preveuen hi ha el manteniment de papereres i contenidors, la neteja amb aigua a pressió o bé la neteja de les zones verdes i de jocs infantils, unes mesures que l’Ajuntament ja va implantar en el pla que va dissenyar l’any passat.

Els barris són un dels grans eixos del nou pla de millora de la neteja de la ciutat, però n’hi ha d’altres. Aquesta segona fase també preveu accions de neteja de taques i xiclets de les zones més freqüentades, especialment als llocs on els ciutadans gaudeixen de l’espai públic. Per això en els propers mesos diversos equips dotats de vehicles d’aigua d’alta pressió treballarà en més de 80 punts de la ciutat.

Prova pilot de neteja als comerços

L’Ajuntament també impulsarà una prova pilot per netejar les persianes dels comerços a partir del 17 de març. Hi treballaran 16 equips de neteja que actuaran a quatre districtes de la ciutat els diumenges i els dies festius no comercials. Ho faran a la zona de la Rambla, a Ciutat Vella; als entorns de la Sagrada Família, a l’Eixample; al carrer de Sants, a Sants-Montjuïc (on es començarà el 24 de març) i al carrer d’Astúries, a Gràcia. En total es preveu netejar unes 2.500 persianes en aquestes zones.

A banda d’aquesta actuació, però, també es farà una neteja de les façanes per tal de fer un rentat de cara integral a les zones on s’actuï. Pel que fa al cost, l’Ajuntament assumirà la neteja de les persianes dels comerços, però els comerciants se n’hauran de fer càrrec del manteniment posterior.