El Saló de l’Ensenyament d’enguany preveu mantenir les xifres de visitants que va tenir l’any passat. S’hi podrà visitar 175 expositors, 25 d’internacionals,  que presentaran l’oferta en estudis de batxillerat, carreres universitàries, estudis superiors, complementaris de formació professional, de serveis a  l’educació i d’idiomes.

La fira disposarà d’un Espai del Consell Interuniversitari de Catalunya, amb el total de 1.000 títols oficials que s’hi ofereixen. Els interessats també podran consultar i comparar preus i beques disponibles. També s’habilitarà un àrea multimèdia promoguda pel Centre de la Imatge i la Tecnologia  Multimèdia (CITM) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i en què els estudiants podran descobrir les últimes novetats en la creació de videojocs i la realitat augmentada.

Com a novetat d’aquesta edició, una quinzena d’universitats  xineses assistiran per primera vegada al saló, que també estarà  protagonitzat per les ofertes de formació professional. De fet, l’espai per a l’FP és més ampli que en edicions anteriors, ja que “està considerada una de les millors vies per aconseguir feina”.

Segons dades de l’estudi d’inserció laboral dels ensenyaments professionals de 2012 un 50,1% dels joves d’entre 16 i 24 estan a l’atur a  Catalunya i només un 15,6% de les persones graduades en FP el 2011 es  trobaven sense feina.

La Secretaria d’Universitats de la Generalitat vol transmetre “la importància de la formació universitària a l’hora de trobar una sortida professional”, tal com es va evidenciar amb els resultats de l’última enquesta de l’Agència per a la Qualitat  del Sistema Universitari de Catalunya (AQU). Segons l’enquesta, la taxa d’ocupació dels titulats universitaris és un 15% superior a la de la població d’entre  25 i 54 anys.