La imatge del satèl·lit Meteosat és prou evident. La pertorbació afecta bona part de les comarques de Barcelona i deixa pluges que, al llarg del matí de dimecres, acumulen fins a 23 litres per metre quadrat a les Corts, 17 litres per metre quadrat a l’Eixample i el Poblenou o 13 al barri de Gràcia.

Les precipitacions augmentaran al llarg de la tarda i se centraran bàsicament en les comarques de Barcelona i Girona. Com que la massa d’aire fred acabarà d’arribar durant les hores més immediates, es preveu que la cota de neu baixi fins als 300 metres aproximadament. Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el pla Neucat per la possibilitat de nevades a tota l’àrea metropolitana de Barcelona.

La nevada del 8 de març de 2010 va ser excepcional per la quantitat de neu que va deixar a la cituat, però també per caure en una etapa molt avançada de l’hivern. La nevada d’aquest dimecres, 13 de març, possiblement no deixarà gruixos tan significatius ni arribarà a la costa, però destaca que es produeixi pocs dies abans de l’arribada de la primavera i després d’un cap de setmana primaveral, amb temperatures de 20 graus a Barcelona.

El temps va començar a canviar el dimarts a la tarda, amb l’arribada d’una pertorbació mediterrània que va donar lloc a algunes pluges i pedregades significatives a les comarques gironines. Durant el matí d’aquest dimecres la pertorbació s’ha apropat al litoral català i ha deixat quantitats significatives a tota la costa central. La massa d’aire fred provinent del continent europeu no acabarà d’arribar fins a la tarda, quan la cota de neu baixarà.

Durant la nit de dimecres a dijous, la pertorbació s’allunyarà i el dijous es preveu assolellat, encara que amb ratxes fortes de vent del nord que mantindran l’ambient fred. Serà durant el cap de setmana quan, probablement, les temperatures tornaran a pujar. La primavera astronòmica arribarà el 20 de març a les 12.02 hores.