L’Ajuntament no canviarà els criteris de la tarifació social a les escoles bressol municipals per al curs 2018-19. Aquest sistema escalat de preus segons la renda familiar es va estrenar l’any passat i en aquest segon any d’implantació es corregiran alguns aspectes per garantir que cap nen de zero a tres anys es quedi sense escolarització pública per motius econòmics. 

La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha explicat que la dotació extra d’1,5 milions d’euros servirà, per exemple, per garantir millor que cap família, si no té recursos, hagi de pagar l’import  mínim de 50 euros mensuals. Aquesta partida extra també servirà per corregir les ajudes si canvia la situació econòmica familiar a mig curs. En el període escolar 2018-19 Barcelona disposarà de 262 places noves amb l’obertura de tres noves escoles bressol. 

 La tarifació social es manté tot i les queixes d’EBM de tots i totes

La plataforma d’usuaris d’escoles bressol municipals EBM de tots i totes confiava que el milió i mig d’augment en el pressupost suposés una rebaixa en els preus màxims. Finalment el preu màxim es mantindrà en els aproximadament 400 euros mensuals.

L’Ajuntament ja ha demandat la Generalitat per falta d’inversió

A principi d’any el consistori va anunciar la reclamació de 42 milions a la Generalitat per finançar les escoles bressol municipals, Laia Ortiz ha confirmat que l’Ajuntament ja ha presentat la demanda al govern català.