La Plataforma Defensem l’Oreneta no vol esperar més. Manel Pau, integrant de la plataforma, explica: “Demanem que el tema acabi d’una vegada i pensem que ja ha passat temps mentre el govern actual està treballant”. Argumenta que “si no es requalifica sempre serà un perill i es podrà posar en marxa el projecte d’edificació una altra vegada.”

Per la seva banda, l’Ajuntament està treballant per trobar un lloc on transferir l’edificabilitat de la parcel·la municipal. Una vegada tingui la proposta del nou espai, que s’espera que sigui després de l’estiu, es podrà canviar la qualificació del terreny. Es preveu que es pugui requalificar la parcel·la abans de final d’any i, per tant, abans que s’acabi el mandat.

6.000 m2 edificables al Parc de l’Oreneta

Actualment hi ha una parcel·la que es pot urbanitzar al Parc de l’Oreneta. Té 6.000 m2 i està tocant al carrer de Montevideo. Fa uns anys l’Ajuntament volia aprovar que Núñez i Navarro hi construís cinc blocs de pisos amb 30 habitatges de luxe. Com faltaria terreny edificable, el consistori volia fer una permuta amb la constructora a canvi de la Torre Garcini i Can Ripoll.

Els veïns van aturar la urbanització

Aquesta operació urbanística, però, es va aturar l’any 2014 per la pressió de la plataforma veïnal Defensem l’Oreneta, que es va manifestar i va recollir més de 3.000 signatures per impedir-ho. L’Ajuntament va aprovar per unanimitat de tots els grups la proposició de canviar-ne la qualificació a zona verda, ara fa quatre anys.