A l’Edifici Històric de la UB,  aquest divendres s’han programat diferents activitats, com ara taules rodones amb la presència de, per exemple, el diputat d’ERC Gabriel Rufián. Els estudiants volen mantenir les activitats tot el cap de setmana i fan una crida a unir-s’hi. L’ocupació ha començat el matí de divendres, primer al rectorat i després al claustre de lletres. Els estudiants protesten així per l’ofensiva judicial contra el referèndum i per demanar poder votar l’1-O. Han accedit a l’edifici amb estelades i pancartes.

L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya ha decidit aturar de manera general les classes i ha convocat a tots els estudiants a concentrar-se a la plaça de la Universitat. L’ha secundada diverses organitzacions d’estudiants, així com els consells d’alumnes de diferents universitats catalanes com la UB, la UAB, la UPF, la UdG,  o la URL.

Segons ha explicat la portaveu del Sindicats d’Estudiants dels Països Catalans, Mercè Terés,  han volgut buidar les aules “per responsabilitat històrica” en una protesta que volen que sigui “continuada.” Al migdia, ha arrencat a la plaça de la Universitat la manifestació convocada pels estudiants de les universitats catalanes per reclamar el referèndum i rebutjar les detencions. Per segon dia consecutiu, surten al carrer en un ambient festiu i tranquil. Els estudiants tenen intenció de continuar amb la protesta fins que la situació canviï.

S’han organitzat per poder oferir a tots els assistents diverses activitats fins a la nit. Des d’un dinar popular, fins a diferents xerrades de professors de ciències polítiques o de personalitats com Gabriel Rufián, que ha convocat una conferència a les 17 h. Tot això, amb l’animació d’espontanis amb instruments musicals i d’un escenari preparat per a concerts i parlaments.

Talls de trànsit a la Diagonal i la Gran Via

A la concentració, hi han arribat grups procedents de diversos punts de la ciutat. Un primer grup ho ha fet des de les facultats de la Diagonal i han tallat el trànsit a aquesta via poc abans del migdia.

Poc després, els joves concentrats davant la UB, a la plaça de la Universitat, també han interromput la circulació de vehicles a la Gran Via just davant de l’Edifici Històric de la universitat.

Els Mossos d’Esquadra tenen cinc dotacions preparades, però no han intervingut en cap moment i s’han situat a l’altra banda de la plaça.