Aquest divendres universitaris de tot Catalunya van accedir a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona com a protesta per les detencions del 20 de setembre relacionades amb l’1-O. Els estudiants també reclamen poder votar el referèndum. Un cop a l’interior van decidir ocupar el rectorat i fer-hi nit. Els estudiants amb la premissa de buidar les aules i omplir els carrers asseguren que la mobilització és imprescindible i per això anuncien una mobilització continuada els propers dies.

Aquest dissabte els universitaris han organitzat tot d’activitats. Al matí ha començat amb un taller de pancartes que han fet al mig de la plaça de la Universitat. Posteriorment, s’ha celebrat una taula rodona sobre repressió i resistència. També hi ha programada una xerrada amb David Fernàndez i Eulàlia Reguant i un dinar popular amb concerts de Titot i David Rosell, entre altres.

A la tarda hi ha prevista una taula rodona que porta per títol: “La Universitat que volem”. A les 19 hi haurà un acte polític amb representació de tots els partits sobiranistes. De moment hi ha confirmat l’assistència d’Anna Simó, d’ERC; Joan Giner, de Podem, i Elisenda Alemany, de Catalunya en Comú. També es preveu la presència de representants de la CUP i del PDeCat. Tota la informació la podeu trobar al Twitter a través del compte @unisxrepublica.

Els estudiants tenen previst continuar l’ocupació de la universitat i passar-hi la nit de manera indefinida.