Onades de fins a quatre metres que han animat a molts, malgrat el perill, a contemplar-les de ben a prop. A mig matí, però, l'Ajuntament ha decidit tancar els accessos a les platges i tant la guàrdia urbana com els mossos d'esquadra s'han encarregat de fer fora a tothom de la sorra. Els únics que s'hi han quedat són els operaris dels locals que estan a tocar de la platja. Malgrat ser previnguts i treure les tarimes de fusta, no han pogut evitar que les onades hagin arrossegat sorra i brutícia fins la mateixa porta dels locals. L'Ajuntament ha activat des de primera hora del mati el Pla bàsic municipal d'emergència per onades en la fase d'alerta. Una prova més d'aquesta pluja abundant i general arreu del país són els cabals dels rius. El del Besòs, per exemple, ha passat de poc més de set metres cubics per segon dilluns a 67 metres avui. És a dir, que s'ha multiplicat el cabal per 12 en tan sols dos dies. El Llobregat també ha augmentat de forma significativa, fins a multiplicar per 29 el cabal de dilluns a dimecres. Les pluges de l'última setmana han superat les de tot l'hivern.

Protecció Civil Municipal demana la màxima prevenció i recomana als ciutadans que augmentin la precaució i evitin apropar-se a les platges de la ciutat. Així mateix es recorda la prohibició d’accedir als espigons de la platja i d’entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.

Els locals arran de mar de la platja del Somorrostro i de la Barceloneta han rebut de ple l’impacte de les onades, que ja han arribat als quatre metres d’alçària.

La Guàrdia Urbana ha fet un desplegament a la zona afectada perquè es creu que hi haurà perill per a les persones o destrosses en el mobiliari urbà dels barris marítims encara durant unes hores més.