S'ha fet esperar, però finalment ha arribat. MATI GOMIS "Per fi els meus fills han pogut fer servir les botes d'aigua, portavem tot l'hivern, les haviem comprat i no plovia i avui i l'altre dia que va ploure estan encantats de la vida." La nevada del 23 de febrer va donar el tret de sortida a les precipitacions, després d'un desembre i d'un gener en què no va caure ni una gota. TOMÀS GARCIA "Ens ha arribat tard, en aquests moments és necessària la pluja, és agradable per la ciutat i crec que en aquests moments està molt benvinguda." El sol va fer acte de presència pràcticament cada dia. MAGDA MARRA "Fa quatre dies de fred i ja està, no estem acostumats i per això ens queixem però bé és el que s'ha de fer, així se'n van els microbis." "Ja era hora, ja fa falta, els pantans estan una mica buits i hi ha que omplir-los." I és cert que els embassaments són els que de seguida manifesten la falta de pluja. Ara mateix la majoria són al 50%, fins i tot menys. La pluja d'avui i demà, però, caurà amb força a les capçaleres dels rius que ens abasteixen i això podria capgirar aquesta tendència. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos d'acumulació de més de 100 litres per metre quadrat al Pirineu. De moment, però qui més protagonisme ha tingut aquest hivern ha estat el vent. Un hivern que, segons els meteoròlegs, encara no ha dit l'última paraula i és que la primavera no arriba fins al dia 20.

En la darrera setmana el temps ha canviat i el sol ha donat pas a les pluges, molt esperades perquè fins fa uns dies l’únic protagonista de l’hivern era el vent. Les precipitacions milloren la situació d’un hivern qualificat de sec pels meteoròlegs. Tot i això esperen més aigua abans que arribi oficialment la primavera, el 20 de març.

Els embassaments al 50%

La majoria estan al 50%, fins i tot en algun cas estan per sota. La pluja d’aquest inici de setmana, però, caurà amb força a les capçaleres dels rius que abasteixen Barcelona i l’àrea metropolitana,  i això podria capgirar aquesta tendència. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos d’acumulació de més de 100 litres per metre quadrat al Pirineu.

En les darreres hores, les precipitacions que han caigut a la ciutat no han provocat incidències importants. Sí que durant el matí, TMB ha tancat durant uns minuts el vestíbul dels Jardins d’Elx de l’estació de la Sagrera per l’aigua.