El Consolat General de la República Bolivariana de Veneçuela s’ha afegit als set dies de dol nacional per la mort del president Hugo Chávez, a causa d’un càncer detectat fa més de dos anys. En el web de l’entitat, acompanyat d’una fotografia de Chávez, s’informa en un comunicat que només s’hi atendran casos “d’urgència estricta”.

El vicepresident del país, Nicolás Maduro, ha anunciat a les quatre de la tarda, hora local, d’aquest dilluns la mort d’Hugo Chávez. Amb llàgrimes als ulls, Maduro ha dit que s’han desplegat l’exèrcit i la policia per garantir la pau. Chávez serà enterrat divendres. Mentrestant, la pèrdua del líder bolivarià obre moltes incògnites. Tot i que la Constitució preveu que qui ha d’assumir el poder en funcions és el president del Parlament, Diosdado Cabello, en espera que se celebrin eleccions, el mateix Chávez va designar com a successor el vicepresident Maduro.

Els seguidors del líder veneçolà, tan carismàtic com controvertit, han sortit al carrer, on han improvisat homenatges al president mort amb crits de suport a la revolució bolivariana. Els qui també han expressat el condol són els líders llatinoamericans més pròxims a la ideologia de Chávez, entre ells, Evo Morales, president de Bolívia, qui ja ha viatjat a Caracas per acomiadar El Comandante.