FRANCISCA ARANZANA, vocal del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona CARME ESPÍ, farmacèutica NÚRIA PRIETO, farmacèutica DIONISIA MARCO, farmacèutica

En la reunió es debaten diverses mesures per reclamar els impagaments de la Generalitat, que sumen 302 milions d’euros. Els farmacèutics es plantegen portar als tribunals el govern català pels impagaments dels medicaments, convocar una o diverses jornades de vaga amb el consegüent tancament dels establiments i una gran manifestació. El sector denuncia que es troba en una situació límit i per això es plantegen unes mesures més contundents, com deixar de pagar el subministrament dels medicaments receptats, desconnectar el programa de la recepta electrònica, o que siguin els clients els que paguin la totalitat d’aquestes medicines i que siguin ells qui després ho reclamin al CatSalut.

Unes mesures que des del Consell de Col·legis desaconsellen perquè podrien fregar la il·legalitat. Les farmàcies ja sumen quatre mesos d’impagaments, mentre que el govern català assegura que els impagaments als farmacèutics depenen de la recepció del fons de liquiditat autonòmic (FLA) que va posar en marxa el Govern espanyol.