“Les seus de les institucions estan sent intervingudes i Barcelona no en pot quedar al marge des d’una falsa equidistància”, ha denunciat el portaveu del grup Demòcrata, Jaume Ciurana. Des d’ERC, Alfred Bosch ha dit que “és lògic que l’Ajuntament suspengui l’activitat” i ha exigit a l’alcaldessa, Ada Colau, “que defensi les institucions catalanes”. El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, ha denunciat “una vulneració molt greu” de les institucions i ha dit que “és dia d’estar al carrer i defensar-les”.

Gerardo Pisarello ha dit que la macrooperació de la Guàrdia Civil “és un despropòsit”. “Som davant l’aplicació de l’article 155 de la Constitució sense garanties”, ha sentenciat. La regidora de la CUP Capgirem Barcelona Maria Rovira ha assistit puntualment a la comissió per denunciar “un estat d’excepció”. “Entenem que PSC, PP i Cs creguin que és normal, però no comprenem com BComú no atura l’activitat i surt al carrer a defensar les institucions”, ha etzibat.

Carina Mejías (Cs) ha agraït al govern municipal que hagi permès que la comissió s’hagi fet, i ha advertit que el que està passant “són les conseqüències dels que se salten la llei”. Alberto Fernández Díaz (PP) ha denunciat que “els independentistes volen suspendre les activitats de les institucions democràtiques”, i ha celebrat que no ho hagin aconseguit a l’Ajuntament. La portaveu del PSC, Carmen Andrés, ha fet una crida al diàleg per recuperar la normalitat institucional i “aturar aquesta escalada que no volem a la ciutat”.

Finalment, la Junta de Portaveus ha decidit posposar l’activitat institucional d’aquest dimecres. Així, la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, que havia de tenir lloc aquesta tarda, es farà dimarts que ve.