“Aquesta és l’única resposta que podeu oferir davant d’un clam majoritari dels ciutadans d’aquest país? Davant la voluntat de votar, només podeu oferir amenaces i por?” Aquesta ha estat la pregunta que ha fet Forcadell a l’Estat espanyol després de la macrooperació que aquest matí ha deixat 14 persones detingudes i diversos escorcolls de la Guàrdia Civil. Forcadell ha dit que aquestes actituds suposen la “suspensió de l’autonomia” i “vulneren la legislació internacional”.

En una compareixença breu al Parlament, Forcadell ha dit que l’Estat ha obert la porta a la repressió. “La nostra resposta és clara: més política, més democràcia i més fermesa. Fermesa democràtica, pacífica i serena, sense caure en provocacions”, ha dit. Després que la ciutadania es mobilitzés de manera espontània, Forcadell ha destacat la unitat de la societat civil: “Davant dels escorcolls, clavells i paperetes. Davant les amenaces, somriures i vots, perquè els catalans no tenim por, ens mantindrem units davant dels atacs democràtics que s’estan produint.”

Crida a votar l’1-O

La presidenta del Parlament ha assegurat que la “millor solució” és el vot, “omplint les urnes l’1 d’octubre, votant ‘sí’ o votant ‘no’, però, sobretot, votant per la dignitat”, ha dit. Sigui quin sigui el resultat, ha afegit, “Catalunya ja haurà guanyat”.