En la primera jornada de vaga estudiantil, 500 estudiants han tallat la ronda del Litoral durant una manifestació que s’ha iniciat a primera hora de la tarda a la plaça d’Espanya i que ha recorregut l’avinguda del Paral·lel i la Rambla.

Els estudiants han accedit a la ronda per la plaça de les Drassanes i han tallat el trànsit en els dos sentits de la marxa durant mitja hora. Tant els Mossos d’Esquadra com la Guàrdia Urbana han seguit en tot moment de prop la marxa. I pocs minuts després de les 17 h, la mobilització ha tornat a tallar la circulació de la ronda just a l’entrada del túnel d’accés a Barcelona a l’altura del port.

Quan la seguda d’estudiants feia uns 15 minuts aproximadament que col·lapsava la ronda del Litoral, els Mossos d’Esquadra els han desallotjat de la calçada i els manifestants han reprès la marxa.

La concentració s’ha desviat cap a la via Laietana i finalment, ha conclòs a la plaça d’Urquinaona, quan els manifestants s’han trobat amb altres grups que es dirigien cap a la manifestació convocada pel CDR Barcelonès a les 19 hores.