El desallotjament aquest diumenge d’un edifici municipal al número 46 del carrer del Montnegre va ser especialment difícil per a la Tamara Shashviashvili. Viu sola amb un fill petit amb autisme i fa un any i mig que està en situació d’emergència d’habitatge. Assegura que es va instal·lar en aquesta finca municipal, afectada pel projecte de la Colònia Castells, entre el 9 i el 10 de desembre, amb el suport del grup d’habitatge de les Corts perquè hi podia viure sola en un dels pisos amb el seu fill.

Des de fa un temps compartia pis al Prat de Llobregat amb set persones més i aquestes condicions, explica, no eren adients per a ell. Ha canviat de casa tres cops en un any i mig. “El pitjor que li pot passar a un nen amb autisme és canviar el seu espai”. La Tamara afirma que amb ella s’hi van instal·lar tres famílies més i que, durant el desallotjament, els nens no van estar presents.

La finca no reuneix condicions d’habitabilitat

Segons fonts del districte de les Corts la finca no reuneix condicions d’habitabilitat i està destrossada per dins. Les mateixes fonts neguen que hi hagués quatre famílies vivint-hi i discrepen també de la data d’entrada a la finca, que asseguren que va tenir lloc dissabte 17 de desembre. La voluntat municipal és que en un futur en aquest emplaçament s’hi faci habitatge públic.

Per contra, el grup d’habitatge de les Corts assegura que el districte sabia que hi havia famílies vulnerables a l’interior i que van fer-los arribar aquesta informació precisament per evitar una situació de desallotjament amb força. Lamenten que no té sentit que la finca dugui un any tapiada quan podria donar sortida a situacions complexes com la de la Tamara.

Salvar el patrimoni

Per la seva banda, la plataforma Salvem el Camp de la Creu – Colònia Castells assegura que aquesta ocupació “és el que havia de passar” en un context en què la zona està plena de solars buits i els pisos promesos no arriben. Demanen al districte que es comprometi per escrit a indultar l’edifici del carrer del Montnegre, 46, d’on s’ha retirat —per a la seva conservació— l’element patrimonial del cap de marrà, emblema d’aquest veïnat i símbol del passat obrer de les Corts.


Comparteix a: