Alumnes d’infantil i primària de les escoles de la Fundació Collserola —l’Escola Frederic Mistral de Sarrià, la Ramon Fuster de Bellaterra i l’Avenç de Sant Cugat— han decorat els espais de l’Hospital Infantil del Vall d’Hebron per donar la benvinguda a les festes de Nadal. Els nens han dibuixat cares amb somriures i estels amb purpurina per les diverses parets del centre.

oncologia-vall-hebron-nadal-somriures

La decoració fa més amable l’estada dels pacients

Des de l’hospital consideren que amb la humanització dels espais es fa més agradable l’estada dels menors que reben tractament i en millora el benestar emocional. “Mantenir vives tradicions i celebracions com Nadal durant l’estada a l’hospital contribueix al benestar emocional dels nens i nenes ingressats al Vall d’Hebron, i els aporten experiències positives que proporcionen moments de felicitat per a ells i les seves famílies. Això juga a favor de la recuperació“, destaca María Ángeles Aceituno, adjunta a la Direcció d’Infermeria i responsable de l’Hospitalització i Atenció Pediàtrica de l’Hospital Infantil. Diu que hi ha evidència científica que, amb un bon benestar emocional, “els pacients tenen menys dolor i menys estrès”.

Aceituno explica que és molt necessari “mantenir la il·lusió de Nadal a l’hospital i fer tot el que faríem si fóssim a casa”. Assegura que no es perden cap festivitat de Nadal perquè hi ha pacients que passen moltes hores i dies al centre: “Ho fem tot. El tió, el Pare Noel, cantem nadales i ens visiten els Reis”. També els menús durant els dies festius s’adapten i són especials, “com els que mengem a casa”.

L’Ànnia i la Martina, impulsores

La tradició va començar el desembre del 2021, quan l’Ànnia i la Martina, pacients d’oncologia del centre i alumnes de l’Escola Frederic Mistral, va tenir la idea de convertir l’Àrea d’Oncologia Pediàtrica en el quadre ‘Nit estelada’, de Vincent van Gogh. Hi van participar els alumnes d’aquesta escola —des d’I3 fins a 6è— i van crear més de 8.000 estels. La iniciativa va tenir molt d’èxit i ara ha arribat la segona edició i n’hi haurà més: “El projecte ha vingut per quedar-se”, ha reblat Aceituno.