Caminantes és un grup de trobada intercultural i intergeneracional del Poble-sec que pretén trencar els estereotips sobre altres cultures i ampliar la xarxa social de les seves participants a través de l’art. El projecte es va posar en marxa fa uns mesos amb el Pla comunitari del Poble-sec i actualment hi participen una desena de dones de fins a set nacionalitats diferents.

Les arpilleres, brodats de denuncia social

Fa unes setmanes aquest grup de dones van engegar un nou repte artístic: cosir arpilleres. És una forma d’art tèxtil provinent de Xile que utilitzaven les dones per fer denúncia política i social durant la dictadura. En el cas de les Caminantes servirà per expressar el significat de la paraula espai.

Què és l’espai per a les dones del Poble-sec?

Segons la tècnica del projecte, Raquel García, aquest concepte té moltes interpretacions i és especialment important treballar-ho ara que al barri “s’han produït diverses violacions, hi ha procés de gentrificació que ens afecta directament i també pel tema de l’espai propi”.

El procés de creació acaba de començar i fins al juny no acabaran de cosir les arpilleres. El resultat final es podrà veure en una exposició.