AGUSTÍ COLOM, regidor de l'Eixample "Creiem que és un projecte interessant per al barri perquè ens permet tenir un servei més proper i, a més, aquestes obres hauran d'acabar amb una reurbanització de tota la zona de l'entorn."

Les obres del nou centre de neteja del Parc de Joan Miró arrencaran la setmana que ve. Les instal·lacions se situaran al subsòl de la cantonada dels carrers d’Aragó i de Tarragona. Des d’aquest punt, es donarà servei a l’Esquerra de l’Eixample. Està previst que les obres estiguin enllestides el febrer de 2018.

La nova construcció semisoterrada disposarà de 3.556 metres quadrats i acollirà un espai per a Parcs i Jardins, un local per a l’Associació de Veïns del Parc de l’Escorxador i una zona de serveis per a la font ornamental de la Dona i Ocell.

El nou centre tècnic i logístic dels serveis de neteja de l’Esquerra de l’Eixample comptarà amb capacitat per a 290 operaris i 70 vehicles de servei  i serà un edifici d’eficiència energètica, que aprofitarà els recursos hidràulics de l’entorn i minimitzarà el seu impacte paisatgístic. La construcció de l’edifici costarà prop de 9.700.000 euros.

Durant quatre anys els vehicles de neteja que donen servei a aquest barri van estar situats en un bloc de pisos de l’avinguda de Roma. Aquest emplaçament va acabar als jutjats perquè els veïns es queixaven que l’equipament els ocasionava molèsties i el tribunal els va acabar donant la raó.