Una vintena de persones convocades pel partit animalista PACMA s’han concentrat a la plaça de la Vila de Gràcia per reclamar respecte pels drets dels animals un dia abans de la tradicional cercavila de Sant Medir, que recorre anualment el barri.

Critiquen que encara s’utilitzin els animals per arrossegar els carros de les colles de Gràcia, que omplen els carrers de caramels en la considerada la festa més dolça de l’any i reclamen que es busquin alternatives i s’adaptin les tradicions al segle XXI. Es mostren partidaris de les festes populars però demanen que les tradicions no es mantinguin a costa del patiment.

Protesta PACMA

Els manifestants afirmen que els animals pateixen perquè estan exposats a situacions “que els generen estrès, com sorolls o fins i tot petards”.  Expliquen que, en aquests contextos, “els equins són animals que quan se senten amenaçats tendeixen a fugir i, en canvi, se’ls obliga a mantenir-se a lloc”. I afegeixen que els arnesos, bocals i altres eines els provoquen dolor físic.

De fet, les carrosses amb animals estan prohibides a Barcelona des del juny del 2018 però sí que es permeten en cercaviles com Sant Medir o els Tres Tombs.