Veïns del Poblenou es plantegen denunciar la superilla i anuncien una consulta popular

La Plataforma d’Afectats per la Superilla del Poblenou ha presentat un informe jurídic i urbanístic en què assegura que els canvis que s’han fet són “contraris a la legislació vigent”

Per alguns veïns de la superilla del Poblenou, l'Ajuntament ha canviat les regles del joc tant urbanístiques com de mobilitat d'aquesta zona sense tenir present els planejaments vigents del 22@. La Plataforma d'Afectats per la Superilla del Poblenou denuncia que tant els ciutadans que hi viuen com els comerciants que hi treballen estan indefensos amb les "llacunes" administratives i de regulació de l'espai públic que s'han originat. Per això, exigeixen al consistori que n'avaluï "amb precisió" les conseqüències i prevegi compensacions per "mitigar els efectes sobre les economies familiars i els negocis".

L'informe jurídic i urbanístic que ha presentat la Plataforma d'Afectats per la Superilla del Poblenou assegura que amb aquest projecte pilot s'han canviat "de facto" condicions urbanístiques de la zona sense els procediments legals requerits. Aquests veïns alerten que això té conseqüències, per exemple, en el dia a dia que s'hi desenvolupa. La plataforma denuncia que actualment no queda clar què s'hi pot fer legalment dins la superilla com les activitats econòmiques i residencials.

El document exigeix al consistori que avaluï aquest impacte en el comerç, oficines i indústries, i que protegeixi els interessos dels residents. Sobre la zona d'influència de la superilla, es queixen que hi ha vies bàsiques que no haurien d'estar afectades com el carrer dels Almogàvers. Per tot plegat, demanen més canals d'interlocució amb l'Ajuntament. Si el diàleg no es produeix, han anunciat que en el termini de tres mesos presentaran un recurs contenciós administratiu.

Aquestes denúncies es produeixen després que el govern municipal hagi donat per bona la prova pilot amb l'anunci d'unes obres definitives abans de l'estiu.

Consulta popular

La plataforma ha anunciat que farà una consulta popular al barri en què hi podran participar els veïns de la zona i també comerciants. La pregunta serà: "Vols l'actual projecte de la superilla del Poblenou?" amb les opcions "sí/no" de resposta.

Segons han assegurat, la iniciativa compta, de moment, amb el recolzament del PDECat, Ciutadans i Esquerra. El govern municipal insisteix que alhora d'implementar el projecte s'han fet sessions obertes que han servit per aplicar modificacions al projecte.