L’Associació de Veïns de la Barceloneta es queixa que les mesures per fer front a l’arribada massiva de turistes es posaran en marxa a finals de maig, però que els visitants ja han arribat. Diuen que se senten “desatesos” i denuncien dificultats per gaudir de la platja o fer ús del transport públic.

Jaume Vall, de l’AV Barceloneta, ha explicat al programa ‘bàsics’ que els veïns “difícilment podem fer ús de la nostra platja” perquè hi ha molts banyistes i “per l’ocupació massiva de gandules i para-sols”. També ha denunciat dificultats per utilitzar el transport públic: “No podem agafar els autobusos perquè venen plens des de la platja.” Ha afegit que el reforç estival dels autobusos al barri és insuficient perquè només funcionarà els caps de setmana i festius i “nosaltres tenim aglomeracions tots els dies”. El representant veïnal també ha alertat que les inspeccions als apartaments turístics il·legals del barri no han funcionat perquè el nombre d’aquest tipus de pisos ha augmentat.

Valls ha reconegut que “tot Barcelona es beneficia del turisme i la Barceloneta també”, però ha dit que “no és just que al voltant hi hagi tota una economia submergida -com el “top manta” o els pisos turístics il·legals”, que funcionen fora de la legalitat i que perjudiquen el barri.

Podeu escoltar l’entrevista sencera al programa ‘bàsics’ del 12 d’abril.