L’associació SOS Racisme ha tornat a denunciar l’opacitat del Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca i ha demanat una investigació “profunda i efectiva” sobre les circumstàncies de la mort d’un intern aquest dimarts al centre. Es tracta d’un ciutadà armeni de 42 anys que feia 12 dies que era al CIE, pendent de l’expulsió al seu país.

Segons la Policia Nacional, la mort del ciutadà armeni apunta a un suïcidi perquè l’home va aparèixer en una cel·la d’aïllament penjat amb els cordons de les sabates.

En aquest comunicat, l’associació SOS Racisme alerta que aquesta és “una mostra d’una realitat de vulneració de drets a la nostra ciutat” i critica “els antecedents de violència, maltractaments i morts que han denunciat persones que es troben allà privades de llibertat” en aquest centre. A més, el grup ha demanat que la investigació es faci, com a mínim, “en els termes en què el Tribunal Europeu de Drets Humans va indicar que havien d’observar-se en els casos de persones que estan sota custòdia directa de la policia o d’altres serveis comparables de l’Estat”.

SOS Racisme també ha denunciat “les precàries condicions en les quals  sobreviuen les persones retingudes als CIE”, centres en què s’internen persones per una falta administrativa i sense un reglament que en reguli el funcionament.