El Nadal està molt lligat als regals, però la situació econòmica de moltes famílies no permet arribar a tot arreu. Sobretot els nens poden ser-ne els més perjudicats, per això la Creu Roja Joventut inicia una campanya de recollida de joguines i demana que siguin noves i educatives. IOLANDA GARGALLO, directora de Creu Roja Joventut a Catalunya "joventut any rera any i ara més, aposta perquè la joguina sigui la eina educativa que trasmet el valor als joves i que tot infant ha de tenir el dret a tenir, perquè és un dret, no és un luxe" A Barcelona es calcula que els Reis Mags necessitaran ajuda per complir amb els desitjos d'uns 2.000 infants. Segons l'Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja, a Catalunya hi ha gairebé un 9% de famílies en risc d'exclusió social que creuen que les joguines són tan importants com el menjar o la roba. JOSEP MARQUÉS, president de la Creu Roja a Catalunya "ha estat de vegades en algunes poblacions una campanya de sensibilització pel tipus de joguina, en altres si que s'han recollit però des de fa uns anys és pràcticament una campanya d'ajuda humanitària" En aquesta edició hi participaran 1.600 voluntaris que des d'avui fins al proper 5 de gener recolliran joguines en 400 municipis diferents d'arreu del territori català. Es preveu recollir-ne unes 60.000. "La campanya de recollida de joguines compta també amb un concert solidari el proper diumenge a la Sala Luz de Gas. Com a entrada simbòlica caldrà portar una joguina.

La campanya d’enguany porta el lema “Cap infant fora de joc, ara jugues tu!”. La Creu Roja vol mantenir la tendència a l’alça de nens atesos de les edicions que han tingut lloc des de l’inici de la crisi. Durant els últims cinc anys, el nombre d’infants que han rebut joguines solidàries ha augmentat un 153%, fins a arribar als 21.832 nens de 2012. Enguany volen fer un pas endavant i arribar a 25.5000 infants. Concretament, s’ha proposat atendre 2.000 nens de la ciutat de Barcelona.

La Creu Roja instal·larà punts de recollida en 400 municipis de Catalunya. 1.600 voluntaris col·laboraran en la campanya. A Barcelona, es podran portar joguines a la seu de Creu Roja Joventut del Born, a la seu del carrer de Joan d’Àustria i al magatzem de l’avinguda de Vallvidrera. També hi haurà un punt al Palau Robert. A més, 350 empreses, comerços i entitats s’han sumat a la iniciativa. L’entitat demana que els joguets siguin nous, ni sexistes ni bèl·lics, sostenibles i que fomentin el joc cooperatiu.

La recollida s’allargarà fins al 5 de gener. L’acte central de la campanya serà el concert benèfic Rock&Joc. The Btales, Kyke Serrano, Güru, Vuit i Smoking Stones pujaran a l’escenari de la Sala Luz de Gas el 8 de desembre. Els qui hi vulguin assistir, hauran de donar una joguina com a entrada simbòlica.