Seguint el protocol, el Departament ha instat a diverses empreses com les fàbriques de ciment i a les elèctriques a reduir les emissions. A més, Protecció Civil ha demanat que els ciutadans més vulnerables, com nadons, nens i persones grans, redueixin el temps que passen al carrer.

Segons informa el comunicat de la Generalitat, el protocol s’ha activat per un episodi ambiental que dificulta la dispersió del contaminant diòxid de nitrogen (NO2) i amb l’objectiu de complir els límits de contaminants exigits per la legislació comunitària. El protocol es desactivarà quan es detecti una baixada de la contaminació, que es preveu que tingui lloc a partir de divendres al matí, amb l’inici dels dies festius.

A més de Barcelona també afecta municipis com Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans.