IMMA MUÑOZ, periodista d'El Periódico "Les dades que tenim no en podem certificar la fiabilitat, hem de ser molt prudents. Ara, nosaltres tenim l'esperança, bé estem segur que acabarà molt bé i que no serà tan llarg com ens diuen que serà. // Estem molt sorpresos de la solidaritat dels altres mitjans i de la societat."

El periodista barceloní Marc Marginedas va ser segrestat el 4 de setembre per un grup de la insurgència siriana. El corresponsal de guerra, que treballava al rotatiu d”El Periódico’, va entrar al país l’1 de setembre pel sud de Turquia amb l’objectiu d’investigar sobre l’atac amb armes químiques.

Segons va informar ‘El Periódico’Marc Marginedas va ser interceptat per un grup de combatents quan viatjava en un cotxe amb el seu xofer al voltant de la ciutat de Hama, a l’oest de Síria. En un article publicat al rotatiu, Marginedas ja advertia de la dificultat de treballar com a periodista a Síria, i de la necessitat de mantenir-se en silenci per no generar sospites.

Concentracions cada dimecres

Des que es va produir el segrest, els companys de Marginedas s’han concentrat cada dimecres a les cinc de la tarda a les portes del diari.  A través de la xarxa social Twitter es poden veure els missatges de suport #Marctesperem.