Els visitants de la Rambla s’han topat durant aquest divendres amb unes cadires molt singulars. S’han exposat des de les 11 h i fins a les 13 h just al davant d’on està l’escola Elisava, al número 30 del passeig. La iniciativa ha donat l’oportunitat als veïns i visitants de veure, tocar i provar les cadires dissenyades i construïdes pels alumnes que -després de dues hores instal·lades al carrer- se les han tornar a endur.

La dificultat de fer aquestes cadires

Els estudiants les han dissenyat sota unes normes molt específiques per complicar el projecte. S’han fet desmuntables i amb unes xapes de fusta que tenen un màxim d’un centímetre de gruix. A més, les han hagut d’elaborar sense utilitzar cap tipus de fixació. Ni cargols, ni claus, ni productes adhesius han estat permesos. Aquesta és l’edició 27 d’una iniciativa que fa participar als alumnes en la construcció de mobiliari que s’exposa al carrer més important de la ciutat. L’any passat, ELISAVA ja va construir i exposar un centenar de cadires.

cadires rambles elisava

Cadires per fomentar el diàleg

En el marc de la remodelació i la dinamització de la Rambla enguany s’han sumat al projecte Gò acció cultural i kmZERO. L’objectiu de les entitats és promoure el diàleg entre veïns i turistes. Les cadires s’han disposat en diferents posicions per crear ambients que promouen la relació entre les persones. N’hi ha que s’han col·locat agrupades, i d’altres en fileres llargues com les que hi havia històricament a la rambla de Canaletes.

Durant l’estona que han estat exposades les cadires s’han entregat quaderns amb preguntes sobre com s’utilitza l’espai públic, la convivència entre veïns i turistes, i també amb imatges històriques de la Rambla. Als mateixos veïns se’ls ha preguntat sobre neteja, seguretat i d’altres temes que preocupen els qui viuen a tocar d’aquest passeig.

Un projecte que ajudarà a repensar la Rambla

kmZERO és l’empresa que va guanyar el concurs públic de l’Ajuntament per liderar la transformació de la Rambla. Al capdavant d’aquesta entitat està l’arquitecta Itziar González, que va ser regidora de Ciutat Vella durant tres anys. El projecte Cadires a les Rambles portarà a l’entitat tot el recull de propostes que han fet els veïns. La informació servirà, a l’equip de l’exregidora, per extreure informació sobre com redissenyarien o replantejarien aquest passeig.