Aquest vespre, just després de la posta de sol, serà un bon moment per identificar fàcilment Mercuri i Venus. Per fer-ho caldrà mirar cap a l’oest, on aquests planetes es podran contemplar baixos respecte de l’horitzó just abans que es pongui el sol. El millor moment serà pels volts de les 19 h. Segons l‘astrònom i divulgador científic Joan Anton Català, Venus es podrà identificar sens dubtar gràcies a la seva lluentor.

Aquest vespre, però, haurem d’estar pendents dels núvols,  ja que es preveu -precisament a partir d’aquella hora- que vagin a més a causa de l’arribada d’un front procedent de l’oest.

Si els núvols n’eclipsen finalment la visió caldrà confiar en la previsió de més clarianes cap a la matinada per observar altres planetes. Dissabte, abans no surti el sol, serà també un bon moment per a la identificació planetària: Júpiter es podrà albirar sense confusions perquè brilla molt, però també serà fàcil trobar Mart -de tonalitats vermelloses i a tocar de la Lluna-, així com el planeta Saturn, molt pròxim també al satèl·lit de la Terra. Per veure’ls caldrà mirar cap al sud-est.

Les temperatures més suaus d’aquest divendres, i de bona part del cap de setmana, convidaran a gaudir de les activitats a l’aire lliure, fins i tot en hores nocturnes, ja que es preveuen mínimes a l’entorn dels 10 graus a la costa i al voltant dels cinc graus a l’interior. Tant dissabte com diumenge seran dies idonis per a l’observació planetària.