L’aspecte habitual del camí de la Cadena està a punt de desaparèixer. Ja n’han començat les tasques d’enderroc després de retirar l’amiant que hi havia a les uralites que cobrien les últimes barraques. Està previst que els treballs acabin aquesta setmana i de cara als propers dies camions més grans en retiraran la runa.

Un acord amb els darrers inquilins permet l’enderroc

L’enderroc ha estat possible gràcies a l’acord al qual ha arribat l’Ajuntament amb els vuit darrers inquilins que encara vivien, en pèssimes condicions, al conegut com a Patio 27. Segons el Centre Social de Sants, els Serveis Socials els donaran 400 euros durant els propers tres mesos amb l’objectiu d’ajudar-los a pagar una habitació de lloguer en algun habitatge.

Dècades de degradació

Fa dècades que aquest nucli de barraques, situat al barri de la Bordeta, estava afectat pel projecte de reurbanització de Can Batlló. Durant aquest temps una vintena de famílies vivien en unes barraques que es degradaven dia a dia. el mes de març van produir-se els primers reallotjaments, però van ser progressius i a l’estiu els últims inquilins d’aquesta zona d’habitatges precaris de la Bordeta van haver de conviure amb una vintena de persones, moltes d’elles menors, que van ocupar les barraques que van quedar buides.