JOSEP RAMON BOSCH, president de Societat Civil Catalana: "Nosaltres no volem fer populisme als carrers, sí que és cert que vam sortir a celebrar i que la plaça de Catalunya estava plena, el passeig de Gràcia també molt ple. Teniem càmeres i pantalles al llarg de tots aquests indrets i va sortir moltíssima gent, però estem molt contents de com va anar. No volem entrar en guerra de xifres. No hem comptat la gent que va venir perquè no teniem aquesta capacitat. Sí que va sortir moltíssima gent, no sé si més o menys del que diu contrastant entre 13.000 i 16.000 mentre que la Urbana 38.000, la veritat és que no ho sé." "També van assistir grups d'ultradreta com Falange i plataforma per Catalunya..." "De Falange no en tinc constància perquè crec que ells feien un altre acte a Montjuïc. El que passa és que aquest intent permanent de voler relacionar Societat Civil Catalana amb l'extrema dret a és molt cansat i esgotador. A l'ANC també hi va gent que és de Terra Lliure i de l'extrema esquerra i no es parla i, crec que no s'ha de parlar, perquè l'ANC no és l'extrema esquerra, però aquest intent permanent de voler-nos vincular amb grups xenòfobs i l'extrema dreta arriba un moment que és molt pesat. Hi ha hagut un excessiu centralisme, una mirada massa esbiaixada d'una Espanya que no ens agrada. És cert que Espanya no té un missatge atractiu i amb això estic donant la raó a molts independentistes, que es queixen d'aquesta Espanya negra, trista i corrupta, i és cert que existeix..." "Reconeix que el govern central no ho ha fet be?" "Jo no dic aquest govern central, dic en general que Espanya no ha sigut capaç de comunicar."

Josep Ramon Bosch no ha volgut valorar si les xifres de la manifestació del 12 d’octubre a la plaça de Catalunya són fiables o no. Bosch ha explicat que no van comptar la gent que es va acostar a la concentració “perquè no teníem aquesta capacitat”. Tot i això, s’ha mostrat satisfet amb la participació perquè la plaça de Catalunya “estava molt plena” i també el passeig de Gràcia. El president de l’associació ha admès que per la Diada  es va manifestar més gent però ho ha atribuït a una campanya de “propaganda” que tenia el suport del govern català.

Sobre la participació a la concentració d’aquest diumenge d’algun membre de Plataforma per Catalunya i la Falange, Bosch ha volgut desvincular l’entitat de grups xenòfobs. “Aquest intent permanent de voler relacionar societat Civil Catalana amb l’extrema dreta és molt cansat i esgotador”, ha afirmat. En aquest sentit, s’ha referit a l’ANC i ha assegurat que també rep els suports de “Terra Lliure i de l’extrema esquerra i no es parla i crec que no s’ha de parlar perquè l’ANC no és l’extrema esquerra”. Sobre la relació entre Catalunya i Espanya, Bosch ha reconegut que l’Estat no té cap missatge atractiu per a Catalunya, que “no ha sabut comunicar” i que “hi ha hagut excessiu centralisme”.