Els fets van succeir aproximadament a les 12.45 h, just quan a pocs metres se celebrava el Dia de la Hispanitat, motiu pel qual els Mossos van voler assegurar-se des d’un primer moment que el succés no estigués vinculat amb el 12-O. “Rotundament, no”, ha afirmat un portaveu del cos policial. Va ser la conseqüència d’una simple discussió de trànsit, que per sort van poder presenciar agents de la Unitat de l’Àrea de la Brigada Mòbil (BRIMO).

Un home de 53 anys, veí de Barcelona i nacionalitat francesa, va reaccionar atropellant intencionadament el ciclista amb qui mantenia una disputa verbal quan tots dos circulaven per un lateral de la plaça de la Universitat. La víctima va quedar estesa a terra, semiinconscient, on va ser en primer terme assistit per treballadors del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), abans de traslladar-lo a l’ambulatori més pròxim, el CAP Manso, amb ferides lleus.

El conductor del turisme, en canvi, va fer cas omís dels senyals dels agents perquè s’aturés i va seguir circulant a molta velocitat fins que, amb l’ajuda d’una patrulla de la Guàrdia Urbana, els Mossos van aconseguir interceptar-lo al carrer del Comte Urgell, cantonada amb Diputació. El detingut, que passarà en les pròximes hores a disposició judicial, està acusat d’un presumpte delicte de lesions en grau de temptativa.