YOLANDA MAURICI, Unitat contra el Feixisme i el Racisme "Estem en un moment d'una escalada que va a més. Hi ha qui no ho vol veure, i pot acabar sent còmplice. Tinguem en compte que aquesta gent està sortint ja amb samarretes d'Alba Daurada, que són amics dels nazis grecs." FERRAN PEDRET, diputat del PSC "Sigui en aquesta data o en qualsevol altra en què l'extrema dreta es manifesti a Barcelona o a qualsevol altre indret, nosaltres com a moviment unitari contra el feixisme el que farem és dir que no prosperaran de nou els seus arguments ni les seves organitzacions." DAVID COMPANYON, diputat d'ICV-EUiA "Condemnen aquestes mostres de feixisme que estan havent-hi a Barcelona i que a més es vinculen a la unitat d'Espanya."

Unitat contra el Feixisme i el Racisme ha convocat aquesta jornada amb el lema de fomentar la convivència i la diversitat, i per remarcar que el 12 d’octubre no hi ha “res a celebrar”. La mobilització antifeixista ha començat a les 12 h a la plaça de Sants. Unes 150 persones han baixat pel carrer de Sants en direcció a la plaça d’Espanya.

La Guàrdia Urbana ha desviat la marxa pels carrers del Consell de Cent i del Rector Triadó per evitar que es trobessin amb els grups ultres que sortien d’allà cap a Montjuïc per fer el seu “homenatge a la bandera”. Al carrer del Consell de Cent han coincidit, en canvi, amb un altre grup de manifestants antifeixistes, uns 300, que s’han sumat a la marxa. Un cop han arribat a la plaça dels Països Catalans, el nombre de manifestants ha arribat fins a les 600 persones, les quals han continuat cridant reivindicacions com: “Fora feixistes dels nostres barris”, “el feixisme avança si no se’l combat” i “visca, visca, visca, Barcelona antifeixista”. Des d’allà, la manifestació ha tornat de nou a la plaça de Sants i les Cotxeres, on a la tarda ha continuat l’activitat amb titelles i batucada.

A la tarda, a partir de les 18.00h, s’ha fet la cloenda de la jornada a les Cotxeres de Sants. Hi han participat representants de diverses formacions polítiques. Alfred Bosch, per part d’Esquerra; Dolors Camats, d’Iniciativa; David Companyion, d’EUiA, i Ferran Pedret, del PSC. Representant a la CUP hi havia David Fernández. Ada Colau, ha parlat en nom de Guanyem Barcelona. Tots han condemnat la manifestació de l’ultradreta a Montjuïc i han alertat del creixement del feixisme a Europa.