RAQUEL DÍAZ, responsable d'Acció Social de TMB "És un projecte que neix de la voluntat dels propis treballadors. Són ells els qui escullen a través d'un procés de participació quina és la causa solidària amb què volen que TMB desenvolupi una campanya d'addesió o una campanya solidària, en definitiva."

Per primera vegada una campanya de donació de sang ha baixat al metro. Els treballadors de TMB han escollit com a projecte solidari d’enguany les malalties minoritàries dins de la campanya “Tria la teva causa 2014”. Per aquest motiu, TMB i les entitats implicades han decidit que fins dissabte s’instal·li al vestíbul principal de l’estació de metro d’Universitat un punt per donar sang. Està obert a tothom, als usuaris del metro i als que no ho són. Els experts calculen que actualment hi ha unes 7.000 malalties minoritàries, un 80% de les quals tenen un origen genètic i que afecten cinc de cada 10.000 persones. La problemàtica principal és que són malalties greus que provoquen algun tipus de discapacitat i que hi ha pocs tractaments per prevenir-les i alleujar els símptomes. A Catalunya es calcula que hi ha unes 400.000 persones afectades.

Dissabte 18 d’octubre també s’instal·larà un punt d’informació sobre l’anèmia de Fanconi i altres patologies relacionades, i s’organitzarà una activitat per als més petits perquè els nens també s’hi impliquin i puguin fer un gest de lluita contra les malalties minoritàries.