Com cada any en aquesta manifestació, s’hi apleguen grups d’extrema dreta que porten banderes espanyoles preconstitucionals i de la Falange Espanyola i de les JONS. Durant la marxa s’han sentit tota mena de crits contra l’independentisme, com per exemple “separatistas terroristas” i s’hi han pogut veure pancartes amb missatges com “Gloria eterna a los de Blanquerna” o “No nos engañan, Cataluña es España”.

La celebració s’ha desenvolupat sense incidents destacables, molt controlada per les forces de seguretat. Alguns dels assistents han cremat estelades. Agents dels Mossos d’Esquadra han intentat evitar-ho, esgarrapant aquestes banderes de les seves mans, però finalment els ultres han aconseguit cremar almenys dues estelades i també una bandera galega.

A la manifestació també s’hi ha pogut veure un dels homes que van irrompre a l’acte de la celebració de la Diada de 2013 al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

Un cop arribats a la plaça de Sant Jordi, s’hi ha llegit un manifest i s’ha fet un minut de silenci en memòria als herois de la pàtria que van morir a la Guerra Civil. Durant l’acte, els assistents han criticat la immersió lingüística i els dos grans partits polítics espanyols, el PP i el PSOE, per ser -han dit- uns “covards” i uns “lladres”. També s’han sentit queixes per part dels organitzadors perquè no els han deixat arribar fins a la plaça d’Espanya, des d’on tenien intenció de dirgir-se cap a la plaça de Sants.