Davant de les obres que ja han començat a la finca, els veïns s’havien alarmat creient que el supermercat Mercadona del carrer de la Indústria podria ampliar-se pel darrere i acabar engolint també l’espai de l’antic cinema. No serà així. Phenomena s’allotjarà de forma definitiva a l’antic cinema Nàpols, situat al número 168 del carrer de Sant Antoni Maria Claret. Es tracta d’una sala oberta per primer cop el 1962 en aquest punt de la Dreta de l’Eixample. A finals de 1988 es va transformar en una multisala, dividint-la en dos espais de projecció. El nou cinema, però, tindrà una altra vegada una única sala, retornant així a la configuració dels seus inicis.

Abans que acabi l’any, als antics cinemes Nàpols arrencarà la nova temporada Phenomena Any Zero, una programació que intentarà donar sorpreses a tots els seus seguidors. El 2010, Nacho Cerdà va crear Phenomena amb l’objectiu de recuperar tots aquells films que havien fet emocionar generacions senceres, com els d’Indiana Jones, Aliens, Tiburón o Superman. Fins al 2012, les projeccions es feien puntualment als cinemes Urgell, però al setembre d’aquell any el Grup Balañá no va renovar el contracte amb Phenomena. El cicle va tornar al novembre, però al cinema Comèdia. La filosofia sempre ha estat reviure aquelles sessions dobles, en què es projectaven cintes de 35 mm en pantalla ben gran. Això és el que es podrà viure a partir d’ara als antics cinemes Nàpols.

Phenomena havia guardat el secret de la seva nova seu estable fins a tenir enllestit el projecte. Ahir ho va avançar el diari ‘Ara’ i avui Nacho Cerdà ho ha anunciat a l’auditori Melià de Sitges, on ha presentat una doble sessió de Phenomena amb els films ‘Sorcerer’ (1977) i ‘Gremlins’ (1984).